Як проходить курс: online
Тривалість:: 10 годин теорії, 5 годин практики
Графік занять: індивідуально
Що входить: література, консультації, іспит
Ціна курсу: 3600 грн (75$) доступна оплата частинами в 2 платежі
Подати заявку
ПРОГРАМА КУРСУ
Теорія
Розділ 1. Базові поняття
Чому правильне харчування-необхідність. Ази правильного харчування.
Соматотипи. Як визначити соматотип. Особливості раціону кожного соматотипу.
Нутрієнти. БЖУ. Як визначити потреби організму в основних нутрієнтах. Особливості потреб у нутрієнтах у спортсменів та його причини. Як засвоюється білки, жири та вуглеводи. Дефіцит та профіцит нутрієнтів. Наслідки здоров’ю.
Вітаміни та мінерали. Функції та види вітамінів. Рекомендовані продукти.
Вітаміно-мінеральні добавки. Підбір спортивних та аптечних комплексів
Вода. Функції води у організмі. Дефіцит та профіцит води. Вода та спортивні результати. Індивідуальний розрахунок потреб організму у питній воді. Водно-сольовий обмін. Електроліти.
Сіль. Функції солі. Індивідуальний розрахунок кількості солі.
Цукрозамінники. Різноманітність. Вплив цукрозамінників на гормональне тло, на вагу. Добір безпечних дозувань.
Кінцеві продукти глікації. Вплив їх на вагу та здоров’я.
Система травлення. Органи системи травлення.
Розділ 2. Метаболізм. Контроль метаболічних процесів
Метаболічний баланс та його закони. Регулювання швидкості метаболізму.
Розрахунок витрати та потреб організму в калоріях та БЖУ. Ідеальна вага. Як швидко варто худнути. Чит-міл. Розрахунок калорійності.
Сушіння та схуднення. Порівняння.
Міфи про тренування для жінок. Вагітність, ПМС, Клімакс.
Як утворюється та спалюється жир. Типи тренувань, що сприяють спалюванню жиру.
Розділ 3. Часті питання.
Анаболіки та жироспалювачі у продуктах харчування (авторська стаття)
Характеристика та причини неефективності фітнес продуктів (мюслі)
Часті питання
Як пізно можна вечеряти. Гниєння білка в ШКТ. Локальне жироспалювання.
Міфи про харчування та тренування.
Звідки з’являється мотивація.
Практика
Визначення типу статури свій та оточуючих
Визначення кількості грам білка, необхідне вам та оточуючим (чия вага та рід занять ви знаєте). З яких продуктів ви отримуєте? Швидкий це білок чи повільний?
Визначення кількості грамів жирів, необхідне вам і оточуючим (чия вага і рід занять ви знаєте). З яких продуктів ви їх отримуєте? Які це жири – насичені чи ненасичені?
Визначення глікемічного індексу вуглеводів, у тому числі складається ваш раціон. Чи вживаєте клітковину? У яких продуктах вона міститься (з вашого раціону)
Також проаналізуйте раціон оточуючих (3-5 чол — сім’я, друзі..)
Визначення норми споживання води – свою та оточуючих (3-5 осіб). Яку воду ви п’єте найчастіше? Чи помічали ви ознаки зневоднення?
Розрахунок норми споживання солі – свою та оточуючих (3-5 осіб). Яку сіль ви вживаєте? Чи помічали ви ознаки нестачі або надлишку солі в раціоні?
Чи використовуєте ви цукрозамінники? Які? Як часто? Чи помічаєте їхній вплив на апетит і потяг на солодке?
Визначення наявності чи відсутності метаболічного балансу в себе та оточуючих (3-5 осіб). Напишіть методи відновлення метаболічного балансу.
Розрахунок витрат і потреби калорій на себе та оточуючих (3-5 осіб). Визначити ідеальну вагу – вашу та оточуючих кількома методами. Розрахувати калорійність раціону на тиждень з урахуванням днів чит-міла чи рефіду
Підручник «Дієтолог-нутриціолог»
.
Викладач курсу
АНІТА ГРЕСЬ
- Співзасновник школи UNPF school «Next Level»
- Упорядник підручників «Тренер тренажерного залу PRO», «Фітнес дієтологія PRO»
- Майстер спорту з пауерліфтингу, жим штанги лежачи
- Суддя з пауерліфтингу UNPF, GPF
- Член суддівської комісії з фітнесу та бодібілдингу NABBA
ДИПЛОМ ДІЄТОЛОГА НУТРИЦІОЛОГА
Сертифікат підтверджений федерацією пауерліфтингу UNPF